Värmepumpar villa

När Ni kontaktar Riddar Kyl för en offert på en värmepump, kommer vi ut till Er och gör en besiktning av fastigheten och av ert befintliga värmesystem. Vi gör sedan en energiberäkning ( bergvärme och luftvatten ) och en offert med fasta priser på en komplett installation. Vi tar ansvar för hela installationen.

 

Varför IVT

IVT har i mer än 30 år utvecklat, tillverkat och marknadsfört värmepumpar och är i dag ledande i Europa på området.

I dag erbjuder IVT ett komplett program av värmepumpar för såväl villor som större fastigheter. Värmepumparna utnyttjar energin från berg, jord, vatten, uteluft eller frånluft för att värma din fastighet.

 

Miljömärkt

IVT är först med att klara de hårda krav som ställs för att bli Svanenmärkt, vilket gör att värmepumparna är ett bra val för både miljön och ekonomin.

 

Trygghet

Tack vare den höga kvaliteten ingår alltid i IVTs villavärmepumpar en av marknadens förmånligaste trygghetsförsäkringar, som ger kunden 0 kr i kostnad vid eventuell skada. För privatkunder är den 6 år på hela värmepumpen och 10 år på kompressorn.

 

Nöjd-kund-garanti

En IVT värmepump skall alltid vara en trygg och lönsam investering. Därför har IVT infört Nöjd-kund-garanti som innebär.
• Helhetsansvar för installation

• Fri besparingskalkyl som är specifik för Din fastighet
• Rätt dimensionering av värmepump
• Personlig genomgång efter installation
• Fri funktionskontroll inom garantitiden
• Unik värmegaranti, vilket under vinterhalvåret ger garanterad värme inom 24 timmar.
För IVT Nordic Inverter gäller särskilda villkor

 

Riddar Kyl är auktoriserad återförsäljare för IVT, vilket innebär att vi arbetar fullt ut med att efterfölja IVTs högt ställda kvalitetskrav gentemot kunderna. Vår personal uppdateras kontinuerligt på alla nya produkter från IVT. Riddar Kyl är dessutom kylackrediterade, vilket innebär att vi har kunskap om hela värmepumpsprocessen och kan utföra all typ av service.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bergvärme

Bergvärmen bygger på att den lagrade solvärmen, som alltid fylls på naturligt, värmer vätskan i en kollektorslang några grader i ditt borrhål. I värmepumpen omvandlas denna temperaturförändring till värme för ditt hus och för varmvatten. Borrhålet kan också användas till att producera skön svalka i din fastighet på sommaren.

 

IVT Greenline HE är vår mest sålda värmepump för berg-jord och sjövärme. Tack vare scrollkompressorn producerar IVT Greenline HE 65 gradigt vatten, som ger hela 45 procent mer varmvatten och varmare vatten till elementen. Tack vare IVTs unika scrollkompressor innebär även att scrollkompressorn har 3 db lägre ljudnivå jämfört med motsvarande kompressor. Den senaste generationens lågenergicirkulationspumpar på både den varma och kalla sidan ökar ytterligare besparingen med bergvärmetekniken.

 

IVT PremiumLine X11 och X15 Bergvärmepumpen utan eltillskott. Den senaste generationen bergvärmepumpar har varvtalsstyrning av kompressorn. Elektroniken styr så att värmepumpen anpassar effekten efter behovet i huset, behöver huset mer värme så ökar varvtalet. Alltid rätt effekt vid varje tillfälle.

 

Luft Vatten

IVT Air är en nyutvecklad uteluftvärmepump som ger värme till ditt vattenburna värmesystem och tappvatten ända ner till –20ºC. Den har samma typ av scrollkompressor som används i dom välbeprövade bergvärmepumparna. Detta är ett mycket kraftfullt och lönsamt alternativ till berg/jordvärme där bergvärme inte är ett praktiskt alternativ.

 

IVT PremiumLine A är IVTs absolut tystaste luft/vattenvärmepump någonsin. Står man intill värmepumpen hör man bara ett stilla susande. På sommaren kan den dessutom värma upp din pool.

 

Luft-Luft

IVT Nordic Inverter finns i tre olika storlekar 5, 6 och 6,5 kW. Nordic Inverter är från början utvecklad för vårt stränga nordiskt klimat och därför det självklara valet när kvalitén får avgöra.

• Inverterteknik, innebär att effekten hela tiden anpassas efter behovet.

• Elektronisk expansionventil för optimal verkningsgrad.

• Likströmsmotorer till fläktarna—ger 30% lägre elförbrukning.

• Likströmskompressor– som ger 15%lägre elförbrukning.

• Rotationskompressor– tystgående och lägre slitage.

• Energiklass A– högsta energiklass.

• P-märkt—produkten granskad och kontrollerad av Sveriges Provningsoch Forskningsinstitut. k och Forskningsinstitut.

 

Frånluftvärmepumpar

• IVT frånluftvärmepumpar återvinner värme ur ventilationsluften och producerar värme och varmvatten.

• Rekommenderas vid utbyte av befintlig frånluftvärmepump, oavsett tidigare märke.